Czy wiesz jak zrobić puszysty i lekki omlet?

Chcesz, aby twoje omlety dosłownie rozpływały się w ustach? Oto sposób.
/ 16.09.2010 13:52

Rozbij jajka do dwóch oddzielnych miseczek. W jednym biała w drugim żółtka. Zacznij ubijać białka i żółtka, z tym ze białka znacznie dłużej niż żółtka tak, żeby powstała sztywna piana.

Aby piana z białek utrzymała się dłużej sztywna dolej do niej kilka kropel z cytryny bądź kilka kropel octu winnego.

Wymieszaj obie miseczki razem (ubita piana z żółtkiem), aby omlet nie stwardniał dodaj sól i pieprz. Następnie wlej omlet na patelnie. Smacznego!

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/28.05.2013 14:24
Ja kocham omlety na słodko :) Za omlet z jagodami dałabym się wręcz pokroić :D Chyba zrobię sobie je na kolację ;) A korzystam z tego przepisu: http://apetycznie.pl/przekaski/omlety-z-jagodami/
/06.04.2012 10:18
To mi pomoże, bo właśnie szukałam fajnego przepisu! ;DD