Czy wiesz jak zrobić paprykę nadziewaną mięsem?

Składniki: mielona papryka, mąka, śmietana, pieprz, sól, jajka, mielone mięso, smalec, cebule, mleko, czerstwa bułka, kabaczek

Paprykę opłukać, ściąć górę i wydrążyć. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę pokrajać drobno i usmażyć na tłuszczu do lekkiego zrumienienia. Mięso, bułkę, cebulę połączyć, dodać jajo, przyprawić solą, pieprzem i papryką mieloną. Wszystkie produkty wymieszać i wyrobić masę.

Masę nałożyć do papryki, ułożyć je nadzieniem do góry w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia, wlać pół szklanki wody, upiec w piekarniku. Na końcu posypać żółtym serem.

Pomidory nadziewane mięsem przygotowuje się w taki sam sposób jak paprykę. Z pomidorów ścina się wierzchy, wyjmuje środki i ziarna, napełnia nadzieniem i przykrywa ściętymi wierz chami.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)