Czy wiesz jak zrobić kalarepę z pulpetami?

Składniki: pietruszka, śmietana, mąka, mielona papryka, sól, jajka, mielone mięso, ryż, tłuszcz, kalarepa

Kalarepę opłukać, obrać i pokrajać w kostkę. Włożyć do rondla, wlać wrzącą wodę, dodać tłuszcz, osolić i gotować na silnym ogniu. Ryż opłukać w zimnej wodzie, odcedzić, włożyć do od dzielnego rondla, zalać zimną wodą, osolić i ugotować na półmiękko.

Mięso połączyć z ryżem i jajem, dodać przyprawy i wy robić masę. Z masy uformować pulpety wielkości włoskich orzechów, włożyć je do rondla z na pół ugotowaną kalarepą i razem ugotować.

Dodać mąkę rozmieszaną z dwiema łyżkami zimnej wody i zagotować, po czym dodać śmietanę. Potrawę posypać posiekanym koperkiem lub nacią pietruszki.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)