Fasolka szparagowa to warzywo bogate w wiele magnezu, potasa, żelaza, witamin oraz błonnika pokarmowego.

Czy wiesz jak zrobić gnocchi ze szparagami?

Gnocchi ze szparagami to danie nie tylko dla wegetarian. Będzie pasować każdemu, kto lubi się zdrowo odżywiać. 1 porcja zawiera tylko 580 kcal.
/ 28.09.2016 14:48
Fasolka szparagowa to warzywo bogate w wiele magnezu, potasa, żelaza, witamin oraz błonnika pokarmowego.

Składniki dla 4 osób:

1 opakowanie (500 g) gotowych gnocchi, sól, pieprz, 1 i 1/2 zielonych szparagów, 1 cebula, 2 łyżki sezamu, 3-4 gałązki szałwii, 1 łyżka oliwy z oliwek, 3 łyżki masła, 100 g parmezanu.

Sposób przygotowania:

Gnocchi gotować przez minutę we wrzącej osolonej wodzie.

Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końce. Pokroić na dość duże kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Szałwię umyć, osuszyć, listki pokroić.

Sezam uprażyć na patelni bez tłuszczu. Wyjąć. Na patelni rozgrzać masło i oliwę. Podpiekać szparagi, obracając, ok. 5 min.

Dodać cebulę, gnocchi, parmezan, szałwię i wszystko smażyć jeszcze ok.4 minut. Doprawiać solą i pieprzem. Posypać sezamem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)