Czerwona tilapia z grilla - przepis

Tilapia to jeszcze mało znana w Polsce ryba. Zazwyczaj kupujemy ją w formie mrożonej lub "świeżej", czyli takiej, która spędziła kilka dni w podróży, zanim dotarła do sklepu... Dziś polecamy przepis na grillowaną tilapię (niemrożoną), dostępną od niedawna na polskim rynku. Tilapia pochodzi z polskiej hodowli Global Fish spod Płońska, jednej z największych akwakultur w Europie.
/ 29.03.2018 13:27

Tilapia

Składniki:

  • Czerwona Tilapia – świeża ryba patroszona Global Fish
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Świeże zioła
  • Cytryna
  • przyprawy

Przygotowanie:

Rybę nacinamy z jednej strony. Następnie: skropić cytryną, doprawić, posypać mieszanką ziół i czosnkiem. Całość zawijamy w folię i kładziemy na rozgrzany ruszt. Grillujemy przez około 20 minut.

Źródło: Materiały prasowe Media Forum Sp. z o.o.

Zobacz także: Ryby - wartość odżywcza i zanieczyszczenia

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)