Benicio Del Toro fot. ONS

Benicio Del Toro poleca: Sandwich klubowy

Aktor zawsze kiedy wybiera się na imprezę, zamawia swoje ulubione kanapki „Sandwich club” na pełnoziarnistym pieczywie z grillowanym kurczakiem
/ 01.02.2011 11:46
Benicio Del Toro fot. ONS
Składniki:
- pierś kurczaka
- sól
- pieprz
- czosnek
- zioła prowansalskie
- oliwa z oliwek
- 9 kromek chleba
- 15 dag sera żółtego
- 3 łyżki kukurydzy
- rukola
- 9 plasterków bekonu
- sos majonezowy

Sposób wykonania:
1. Pierś kurczaka natrzyj solą i pieprzem. Czosnek wyciśnij do miseczki. Dodaj zioła prowansalskie i trochę oliwy z oliwek. Marynuj mięso przez 2–3 godziny. Następnie zgrilluj i przekrój w poprzek na trzy części.

2. Na trzech podpieczonych kromkach chleba (baltonowskim lub tostowym) ułóż plastry mięsa. Posyp starym żółtym serem, kukurydzą i posmaruj sosem majonezowym. Przykryj kromkami chleba. Na nich kolejno ułóż wysmażone na chrupko plastry bekonu, rukolę i pozostałe pieczywo. W środek gotowej kanapki wbij patyczek do szaszłyków. Podawaj na ciepło z dodatkiem sosu majonezowego i frytek.

Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>