Baranek Wielkanocny Dan Cake fot. serwis prasowy

Baranek Wielkanocny Dan Cake

Świąteczna nowość Dan Cake nie tylko do koszyka
/ 09.04.2011 10:04
Baranek Wielkanocny Dan Cake fot. serwis prasowy
Wielkanoc to święta budzącego się do życia świata, w które wpleciona jest piękna, wielowiekowa tradycja. Dlatego nic dziwnego, że wielu z nas nie wyobraża sobie świętowania bez pisanek, święconki i Wielkanocnego Baranka. Tym bardziej, że niektóre wielkanocne zwyczaje mogą być nie tylko piękne, ale też smaczne - tak jak Baranek Wielkanocny Dan Cake.

Zwyczaj uświęcony czasem
Baranek to symbol miłości i niewinnej ofiary. Już w starożytności Żydzi raz do roku składali baranka w ofierze, dokonując w ten sposób symbolicznego przerzucenia na niego swoich win. W Polsce zwyczaj święcenia wielkanocnych pokarmów, wśród których obowiazkowo musiała znaleść się figurka  baranka, przyjął się jeszcze w XIII wieku. Początkowo Baranek Wielkanocny był formowany z masła, będacego symbolem dobrobytu i dostatniego roku. Później zaczęto wypiekać Baranki z ciasta lub chleba, co miało oznaczać harmonię panująca między pracą ludzi i darami natury. Dlatego zupełna nowość w ofercie Dan Cake - Wielkanocny Baranek z piaskowego ciasta - został stworzony w nawiązaniu do tradycji i dawnych staropolskich zwyczajów.

Tradycja i elegancja w wielkanocnym koszyku
Jaja, sól, chrzan, kiełbasa, chleb i oczywiście świateczny Baranek – wszystko to koniecznie musi znaleźć się w wielkanocnej święconce. Dlatego Wielkanocny Baranek Dan Cake został uformowany ze szczególna uwagą, by pięknie prezentować się wśród światecznych specjałów. Jest to więc elegancka i praktyczna alternatywa, dla cukrowych czy plastikowych figurek, które potem przez lata bezsensownie zalegają nam na półkach. Zresztą idealnie wypieczone piaskowe ciasto będzie także później wykwintnie wygladać na świątecznym stole.

Wielkanocny deser dla zabieganych
Chcąc dochować wierności tradycji i domowym recepturom możemy sami pokusić się na upieczenie Wielkanocnego Baranka. Jednak wymaga to specjalniej formy i zajmuje dość dużo czasu, którego w natłoku światecznych przygotowań szczególnie brakuje. Tymczasem wielkanocny wypiek Dan Cake’a jest nie tylko szybkim, ale też naprawdę pysznym rozwiązaniem na świateczny deser. Wielkanocny Baranek nie zawiera konserwantów, zaś apetyczny zapach piaskowego ciasta jest efektem użycia wyłacznie naturalnych aromatów. Bowiem nie tylko sam pomysł, ale i przepis na wypiek Wielkanocnego Barnaka, inspirowany był tradycyjną staropolską recepturą.

By Wielkanoc była jeszcze słodsza
Udekorowany cukrową posypką Baranek z piaskowego ciasta z powodzeniem zastąpi wielkanocną babkę. Natomiast ciekawy kształt ciasta przyczyni się do tego, że Wielkanocny Baranek z pewnością stanie się ulubionym deserem dzieci. Jednak nie trzeba być dzieckiem, by zachwycić się świątecznym wypiekiem Dan Cake. Delikatny, aromatyczny smak piaskowego ciasta sparawia, że Wielkanocny Baranek po prostu rozpuszcza się w ustach. Natomiast wygodne i funkcjonalne opakowanie pozwala mu zachować świeżość i apetyczny zapach. A wyczystko po to, by dłużej czerpać radość ze świąt.

Producent: Dan Cake Polonia
Gramatura: 400g
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)