Smażenie - tylko przy otwartym oknie.

Aby kuchnia nie pachniała, jak smażalnia ryb

Jeśli zamierzasz smażyć w głębokim tłuszczu i nie chcesz, aby twoja kuchnia pachniała jak smażalnia ryb, trzymaj się kilku prostych zasad.
/ 05.08.2010 09:43
Smażenie - tylko przy otwartym oknie.

Otwórz okno i zamknij dokładnie drzwi do kuchni.

Po smażeniu zminimalizuj odór, zapalając np. świeczki zapachowe.

Ugotuj w wodzie np. laskę cynamonu – koniecznie w odkrytym garnku.

Porozstawiaj po domu saszetki z amoniakiem lub sodą oczyszczoną, bądź wsyp je na podstawki. Wchłoną zapach. Ale uwaga na dzieci i zwierzęta domowe – mogą zjeść lub rozsypać sodę.

Jeśli używasz garnka-frytkownicy, zastanów się, czy nie można smażyć potraw gdzieś na zewnątrz, używając np. palników turystycznych.

Polecamy: Jak nadać smak tłuszczowi?

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)