Zupa truskawkowa

Bardzo świeża i zdrowa jest zupa truskawkowa. Dla dzieci od 3 lat.
/ 03.12.2007 23:00

Bardzo świeża i zdrowa jest zupa truskawkowa. Dla dzieci od 3 lat.

Zupa truskawkowa

Zupa truskawkowa

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:

  • 1 kg truskawek,

     

  • 1 budyń śmietankowy,
  • 1 kisiel wiśniowy,
  • 250 ml śmietany 18 %,
  • cukier puder,
  • kwasek cytrynowy,
  • drobny makaron.

Etapy przygotowania:
Do garnka wlej 1 ½ litra wody. Zagotuj i rozpuść w niej około 20 dag cukru pudru. Dokładnie umyte i obrane truskawki wrzuć do wrzątku. Gotuj przez 15 minut (nie zapomnij o mieszaniu). Kisiel i budyń wymieszaj w szklance wody i wlej do garnka z truskawkami. Starannie wymieszaj. Następnie ugotuj makaron. Rozmieszaj śmietanę w kilku łyżkach gorącej zupy i wlej powoli do garnka. Stale mieszaj by śmietana się nie zważyła. Rozłóż makaron na talerze i zalej go zupą.

Smacznego!

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/17.06.2013 17:32
po co to wszystko, wystarczy zmiskować truskawki i dodać troszkę cukru i jest znakomite - czas przyrządzenia 2 minuty :)