Zielone naleśniki z kurczakiem

Do roztopionego, ale ostudzonego masła dodajemy składniki na ciasto – mąkę, jajka, mleko. Wszystko mieszamy. W międzyczasie gotujemy rozmrożony, posiekany szpinak i dodajemy do pozostałych składników.
/ 14.06.2013 05:13

Składniki

  • mąka (2,5 szklanki)j
  • jajka (2 szt.)
  • mleko (1 szklanka)
  • masło (2 łyżki)
  • mrożony szpinak (50 dag)
  • szczypta soli
  • starta gałka muszkatołowa
  • pierś z kurczaka
  • ogórek
  • pomidor
  • ser feta

Zielone naleśniki z kurczakiem

Sposób przygotowania

Do roztopionego, ale ostudzonego masła dodajemy składniki na ciasto – mąkę, jajka, mleko. Wszystko mieszamy. W międzyczasie gotujemy rozmrożony, posiekany szpinak i dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy do smaku solą i gałką muszkatołową Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki. Kurczaka kroimy na małe kawałki, marynujemy w ulubionych przyprawach, a następnie podsmażamy na patelni. Ogórka, pomidora oraz fetę kroimy w kostkę. Na każdego naleśnika nakładamy pokrojone warzywa, kurczaka oraz fetę. Składamy na pół i podgrzewamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez kilka minut. Do takich naleśników świetnie pasuje sos czosnkowy lub majonezowy