Składniki
- mąka (2,5 szklanki)j
- jajka (2 szt.)
- mleko (1 szklanka)
- masło (2 łyżki)
- mrożony szpinak (50 dag)
- szczypta soli
- starta gałka muszkatołowa
- pierś z kurczaka
- ogórek
- pomidor
- ser feta
Sposób przygotowania
Do roztopionego, ale ostudzonego masła dodajemy składniki na ciasto – mąkę, jajka, mleko. Wszystko mieszamy. W międzyczasie gotujemy rozmrożony, posiekany szpinak i dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy do smaku solą i gałką muszkatołową Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki. Kurczaka kroimy na małe kawałki, marynujemy w ulubionych przyprawach, a następnie podsmażamy na patelni. Ogórka, pomidora oraz fetę kroimy w kostkę. Na każdego naleśnika nakładamy pokrojone warzywa, kurczaka oraz fetę. Składamy na pół i podgrzewamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez kilka minut. Do takich naleśników świetnie pasuje sos czosnkowy lub majonezowy