Zielona sałatka z Kokardkami i pesto

Z bazylii, pietruszki, czosnku, orzechów i oliwy przygotowujemy sos miksując składniki przy użyciu blendera na gładką masę.
/ 29.05.2013 12:25

Składniki

  • Lubella Kokardki 125 g
  • Zielona pietruszka 50 g
  • Bazylia 50g
  • Czosnek 1 ząbek
  • Parmezan 50 g
  • Oliwa z oliwek 0/5 szklanki
  • Orzechy włoskie 8 szt.
  • Fasolka szparagowa 200g
  • Zielone szparagi 6 szt.
  • Oliwki czarne 10 szt.
  • Suszone pomidory w oleju 1 mały słoiczek

Sposób przygotowania

Z bazylii, pietruszki, czosnku, orzechów i oliwy przygotowujemy sos miksując składniki przy użyciu blendera na gładką masę.
Makaron gotujemy i przelewamy wodą.
Szparagi i zieloną fasolkę blanszujemy w osolonej wodzie i hartujemy warzywa zimną wodą.
Kroimy na mniejsze kawałki. Suszone pomidory kroimy w paski, a oliwki w kółeczka.
Łączymy wszystkie składniki i mieszamy z sosem.
Doprawiamy do smaku.

Fot. depositphotos

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)