Żeberka w sosie

Obsmażanie mięsa przed duszeniem przedłuża nieco czas potrzebny na przygotowanie potrawy, ale za to bardzo wzbogaca jej smak.
/ 14.09.2007 15:54
Składniki:
- 80 dag żeberek
- przyprawa do żeberek
- olej
- 1 cebula
- przecier pomidorowy

Żeberka pokroić na porcje, natrzeć przyprawą, odstawić na 1–2 godz. w chłodne miejsce. Obsmażyć, przełożyć do garnka, podlać wodą, przykryć, dusić na małym ogniu 15 min. Na tłuszczu podsmażyć cebulę, dodać do garnka, dusić ok. 20 min, aż mięso zacznie odchodzić od kości. Wyjąć żeberka, do sosu dodać 1–2 łyżki przecieru, wymieszać, przyprawić, włożyć żeberka, podgrzać.

Źródło: Przyjaciółka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)