Zapiekanka z naleśników

Naleśniki pokrajać w łazanki i obrumienić na margarynie. Migdały sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę i pokrajać w paseczki.
/ 17.10.2006 15:37

Składniki

  • 50 dag usmażonych naleśników
  • 3 łyżki margaryny
  • pół szklanki śmietany
  • 3 jaja
  • 3 dkg migdałów
  • 3 dkg rodzynków
  • smażona skórka z pomarańczy
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania

Naleśniki pokroić w łazanki i obrumienić na margarynie. Migdały sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę i pokroić w paseczki.

Prodiż elektryczny wysmarować tłuszczem i włożyć łazanki wymieszane z migdałami i skórką pomarańczową. Śmietanę rozmieszać z jajami i cukrem, zalać łazanki i zapiec.

Podawać posypane cukrem pudrem z wanilią.