Zapiekane kokardki

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Cebulę posiekać,pieczarki pokroić. Do boczku włożyć cebulę i pieczarki, smażyć.
/ 12.06.2007 16:10

Składniki

  • 10 dag boczku

  • 1 duża cebula
  • 30 dag pieczarek
  • 40 dag makaronu kokardki
  • 2-3 łyżki masła
  • 10 dag żółtego sera
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Cebulę posiekać,pieczarki pokroić. Do boczku włożyć cebulę i pieczarki, smażyć.

Makaron ugotować i wymieszać z boczkiem. Formę żaroodporną posmarować masłem i wyłożyć makaron. Zapiekaj w temperaturze 170 st. przez 15 minut.

Ser zetrzeć na tarce i posypać makaron tuż przed wyjęciem i piec aż powstanie skorupka.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)