Wołowy kociołek

Wołowinę kroimy w kostkę i smażymy na gorącym tłuszczu. Dodajemy czosnek, pokrojone w paski papryki, ziemniaki w kostkę. Zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem. Pod koniec gotowania, gdy mięso i warzywa będą miękkie dodajemy pomidory. Przyprawiamy do smaku.

Składniki

 

 

  • 500 g wołowiny
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 4 papryki - żółta, zielona, czerwona, pomarańczowa
  • 4 ziemniaki
  • 200 ml bulionu
  • sól, pieprz, czosnek, papryka

Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy w kostkę i smażymy na gorącym tłuszczu. Dodajemy czosnek, pokrojone w paski papryki, ziemniaki w kostkę. Zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem. Pod koniec gotowania, gdy mięso i warzywa będą miękkie dodajemy pomidory. Przyprawiamy do smaku.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)