Wołowe burgery

Polędwicę mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek...

Składniki

Wołowe burgery

  •  

    1/2 kg polędwicy wołowej
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka kolendry
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Polędwicę mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, kolendrę rozgniecioną w moździerzu, sól, pieprz, słodką papryką. Formujemy nieduże kotlety i wkładamy na godzinę do lodówki. Smarujemy z obu stron odrobiną oleju i smażymy na grillu, patelni grillowej.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/6 lat temu
Jadłam, ale wołowe steki siekane BOS. W smaku super i nie trzeba się babrać w mięsie, zamrożone steki smażymy na mocno rozgrzanej patelni grillowej i zajadamy z różnymi dodatkami. Super smaczne i w 100% z mięsa wołowego.