Wiwat Meksyk

Danie w sam raz na jesień - rozgrzewające, pożywne a do tego pyszne i proste w przygotowaniu.
/ 09.10.2006 14:32

Porcja 287 kcal. Dla 4 osób

Składniki:
Ciasto:
- 4 gotowe tortille
Farsz:
- cebula
- 45 dag fasoli
- z puszki
- kilka porwanych liści sałaty
- 4 pomidory
- strąk papryki
- szczypiorek
Sos taco:
- 50 dag pomidorów z puszki
- 2 łyżki oleju
- 2 zielone papryki
- 2 papryczki chili
- cebula
- po 1/2 łyżeczki zmielonego kminku, kolendry
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz


1. Zrób farsz: na oleju zeszklij cebulę, dodaj fasolę, pomidory, szczypiorek i paprykę. Połącz z sałatą. Nadziej tortille.
2. Przygotuj sos: zeszklij cebulę na rozgrzanym oleju, dorzuć posiekaną paprykę i chili, kminek, kolendrę, roztarty czosnek i pieprz, smaż 2 min. Dołóż posiekane pomidory z sokiem, przypraw, zgnieć widelcem, podduś jeszcze 5 minut, odparuj. Polej sosem tortille.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)