POLECAMY

Wątrobowe knedliczki

Wątróbki łączymy z posiekaną drobno cebulką i namoczona w wodzie bułką. Dodajemy mąkę, roztarte masło, czosnek utarty z solą oraz resztę przypraw.

Składniki

  • 1 szkl. zmielonych wątróbek kurzych,
  • 4-5 ząbków czosnku,

  • 1 jajko,
  • 1 bułka,
  • 1 mniejsza cebula,
  • 1 ½ łyżki masła,
  • 1 łyżka mąki,
  • bułka tarta,
  • pieprz, sól,
  • majeranek

Sposób przygotowania

Wątróbki łączymy z posiekaną drobno cebulką i namoczoną w wodzie bułką. Dodajemy mąkę, roztarte masło, czosnek utarty z solą oraz resztę przypraw. Wbijamy jajko i dodajemy na tyle bułki tartej, aby z masy dało się uformować zwarte kuleczki, które nie rozpadną się od razu we wrzątku. Gotujemy kilka minut w osolonej, wrzącej się wodzie.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)