POLECAMY

Wątróbka w sosie

Wątróbkę pokroić na małe plasterki. Obtaczać w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju.

Składniki

  • ok. 50 dag wątróbki wieprzowej

  • duża cebula
  • jajko
  • bułka tarta
  • przyprawy
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Wątróbkę pokroić na małe plasterki. Obtaczać w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju.

Cebulę pokroić, również przesmażyć. Wszystko przełożyć do garnka, zalać wodą, tak, żeby przykryła całą zawartość i dusić pod przykryciem do miękkości.

Przyprawić do smaku ulubionymi przyprawami.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (4)
/9 lat temu
bardzo dobre i wygląda apetycznie
/9 lat temu
zoboce cy mojej wyjdzie toto i cy sie do zjesc!!!!
/10 lat temu
nie polecam :( po ugotowaniu wszystko zamienia się w papke o nieazbyt apetycznym zapachu
POKAŻ KOMENTARZE (1)