Warzywny miszmasz - przepis

Może być dodatkiem do wędlin lub fajną przystawką.
/ 29.05.2019 10:46

Składniki:
- 1 główka sałaty
- 2 jajka
- 2 pomidory
- 1 nieduża cebula
- kilka plasterków pieczonego mięsa 
- natka pietruszki
- sól
- pieprz 
- sok z cytryny

Sposób wykonania:
Liście sałaty opłukać, osuszyć, wyłożyć nimi półmisek, posypać solą i pieprzem, następnie skropić sokiem z cytryny. Pomidory umyć, pokroić, można z nich zdjąć skórkę, jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki, pokroić, cebulę obrać, pokroić. Pokroić upieczone mięso, rozdrobnione składniki sałatki położyć na liściach sałaty, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.

Tuż przed podaniem wymieszać, posypać natką.