Udka w marynacie

Duszone kawałki kurczaka w miodzie i soku z cytryny
Składniki:
- 75 dag podudzi kurczaka tzw. pałek
- 2 łyżki sosu sojowego
- pieprz
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 cytryna

Mięso opłukać, osuszyć. Sos sojowy połączyć z miodem, sokiem z cytryny i pieprzem, wymieszać. Mięso włożyć do miski, zalać marynatą, dokładnie wymieszać, przykryć, pozostawić w chłodnym miejscu godzinę lub dłużej. Osączyć, ułożyć na folii albo tackach, grillować 30-40 minut, często obracając. Sprawdzić, czy mięso nie jest czerwone przy kości, zdjąć. Położyć na plasterkach cytryny, od razu podawać.

Źródło: Przyjaciółka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)