Tilapia duszona w białym winie

Na początku przygotowujemy warzywa, tj. dymkę kroimy na drobno a por na plastry. Następnie podsmażamy je na maśle z dodatkiem oliwy. W tym samym czasie przyprawiamy filety z Czerwonej Tilapii.
/ 28.05.2013 09:10

Składniki

  • 6 filetów ze świeżej Czerwonej Tilapii Global Fish
  • 2 pokrojone dymki
  • 1 biała część pora, pokrojona w pół plastry
  • 2 łyżki masła
  • odrobina oliwy
  • ¼ szklanki soku z różowych grejpfrutów
  • Szklanka białego półwytrawnego wina
  • sól, pieprz
  • kilka listków świeżej kolendry
  • mała garść świeżych owoców żurawiny lub czerwonej porzeczki

Tilapia duszona w białym winie

Sposób przygotowania

Na początku przygotowujemy warzywa, tj. dymkę kroimy na drobno a por na plastry. Następnie podsmażamy je na maśle z dodatkiem oliwy. W tym samym czasie przyprawiamy filety z Czerwonej Tilapii. Gdy warzywa będą już gotowe, kładziemy na nich rybę, którą polewamy sokiem grejpfrutowym i uzupełniamy winem. Wszystko dusimy przez około 15 minut. Po tym czasie rybę delikatnie przekładamy na talerz. Warzywa kładziemy obok ryby. Na końcu filety oprószamy świeżo posiekaną kolendrą i ozdabiamy owocami żurawiny.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)