Tatar z łososia

Łososia posiekać w drobną kostkę, dodać oliwę i sok z cytryny. Przyprawić, solą i pieprzem...

Składniki

  • 25 dag łososia wędzonego
  • 2 małe cebule
  • 2 małe ogórki kiszone lub konserwowe
  • 2 łyżki oliwy
  • sok z cytryny
  • pieczarki konserwowe
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 cytryna
  • 1 żółtko

Sposób przygotowania

Łososia posiekać w drobną kostkę, dodać oliwę i sok z cytryny. Przyprawić, solą i pieprzem. Uformować kulę. Przygotowaną masę przełożyć na półmisek, spłaszczyć z góry dłonią . Łyżką pośrodku zrobić zagłębienie. W nie włożyć żółtko. Dookoła tatara ułożyć drobno posiekaną cebulę, ogórek oraz pieczarki. Przekąskę udekorować cząstkami cytryny i pietruszką ozdobną.
Gotową przekąskę podawać mocno schłodzoną z dodatkiem grzanek lub ciemnego pieczywa

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)