Szaszłyki z indyka z tymiankiem

Szaszłyczki podawaj z grillowaną papryką
/ 16.09.2011 07:16
Szaszłyki z indyka z tymiankiem fot. STOCKFOOD/FREE

Przygotowanie 10 min * grillowanie 10 min * 1 porcja – ok. 260 kcal

Składniki na 4 porcje:
- 4 duże sznycle z indyczego fileta
- duża cebula
- łyżka musztardy
- łyżeczka miodu
- pieprz
- olej
- czosnek granulowany
- suszony majeranek
- łyżka koncentratu pomidorowego
- suszony tymianek
- sól

Sposób wykonania:
1. Mięso pokrój w kostkę. Musztardę wymieszaj z koncentratem pomidorowym, miodem, 2 łyżkami oleju oraz solą, pieprzem, tymiankiem, majerankiem i czosnkiem granulowanym do smaku. Do tej marynaty włóż mięso. Odstaw na godzinę.

2. Zamarynowane kawałki mięsa ponadziewaj na patyczki do szaszłyków. Ułóż na rozgrzanym grillu. Obracając, smaż 10 min. Podawaj z grillowaną papryką.

Przepisy na potrawy z grilla - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)