Szaszłyki drobiowe z bananowym sosem

Pyszne i pożywne szaszłyczki dla małych smakoszy
/ 21.08.2013 09:21

Przygotowanie:  15 min
Pieczenie: ok. 15 min
Porcja: 240 kcal

Przepis na 4 sztuki:

  • pojedyncza pierś kurczaka
  • mała cukinia
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • szczypta curry
  • szczypta słodkiej papryki

Sos:

  • mały dojrzały banan
  • -3 łyżki naturalnego jogurtu
  • szczypta curry
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:


  1. Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w paseczki. Oprósz przyprawami i odstaw do lodówki.
  2. Cukinię pokrój w cienkie paseczki nożykiem szczelinowym, zawiń w ruloniki. Pomidorki opłucz.
  3. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj, zwijając faliście, mięso, cukinię i pomidorki.
  4. Szaszłyki ułóż na tacce grillowej i piecz po kilka minut z każdej strony.
  5. Banana obierz, ugnieć widelcem, dodaj jogurt, dopraw do smaku curry, solą i szczyptą pieprzu. Sos podawaj do szaszłyków. 

Kulinarne inspiracje - forum >>
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)