Stek wołowy z polędwicy z grilla

Polędwicę oczyszczamy z błony, kroimy na cztery steki, posypujemy Vegetą Pikantną. Następnie przygotowujemy sos.
/ 26.06.2007 16:22

Składniki

  • polędwica wołowa – 800 g

    Stek wołowy z polędwicy z grilla

  • 2 łyżeczki Vegety Pikantnej
  • pieprz czarny
  • sól
  • majonez - 200 g
  • szczypiorek
  • łyżka musztardy

Sposób przygotowania

Polędwicę oczyszczamy z błony, kroimy na cztery steki, posypujemy Vegetą Pikantną. Następnie przygotowujemy sos. Przekładamy do naczynia majonez i musztardę, dodajemy drobno pokrojony szczypiorek, sól, pieprz i mieszamy do otrzymania jednolitej konsystencji.

Steki opiekamy na grillu i podajemy z sosem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (8)
/24.08.2012 19:27
Posypujemy Vegetą.....???????? Człowieku, zrób lepiej kotel z kurczaka. Szkoda wołowiny.
/08.01.2011 11:19
Ale to musi być obrzydliwe! Kto soli ( a tym bardziej niszczy wołowinę jakąś vegetą) przed smażeniem? autor powyższego przepisu nie ma zielonego pojęcia o gotowaniu!!!
/17.10.2010 22:44
musztarda jest zbyt szlachetna i powazna, aby niszczyc jej smak jakas tam poledwica z wolu
POKAŻ KOMENTARZE (5)