Spaghetti z pieczarkami

Wstawić wodę w dużym garnku na 100g makaronu 1l wody, dolać łyżkę oliwy z oliwek. W tym czasie umyć pieczarki ( nie obierać ze skórki )skroić na plasterki i podsmażyć na maśle lekko rumieniąc.
/ 20.10.2006 09:26

Składniki

  • 40 dag spaghetti,
  • 200 ml śmietanki,

  • 10 dag pieczarek,
  • łyżka masła,
  • 4 dag startego parmezanu,
  • 2-3 łyżki posiekanej pietruszki,
  • 3-4 ząbki czosnku,
  • 1 mała cebula

Sposób przygotowania

Wstawić wodę w dużym garnku na 100g makaronu 1l wody, dolać łyżkę oliwy z oliwek. W tym czasie umyć pieczarki ( nie obierać ze skórki )skroić na plasterki i podsmażyć na maśle lekko rumieniąc.

W tym momencie woda powinna się zagotować więc wrzucić makaron i posolić.

Posiekać cebulkę dodać do pieczarek, zeszklić. Wlać śmietankę i pokrojony w plasterki czosnek oraz połowę parmezanu ,mieszać, aż sos zgęstnieje 2-3 min.

Odcedzić makaron wymieszać z sosem i pietruszką, posypać resztą parmezanu.