Sałata z Tilapią smażona z teryiaki

Na początku myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki sałatę. Mieszamy ją ze szpinakiem. Potem rybę myjemy, osuszamy, kroimy i doprawiamy. Smażymy ją na rozgrzanym oleju, pod sam koniec wlewamy na patelnię sos teryiaki, tak by oblepił Tilapię.
/ 20.05.2013 08:47

Składniki

 

 

  • 2 filety ze świeżej Czerwonej Tilapii Global Fish

    Sałata z Tilapią smażona z teryiaki

  • krucha sałata
  • świeży szpinak
  • 1 świeża marchewka
  • 1/3 biała rzodkiew
  • sos teryiaki
  • prażone ziarno sezamu
  • przyprawy
  • sól
  • ewentualnie sos kikkoman
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Na początku myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki sałatę. Mieszamy ją ze szpinakiem. Potem rybę myjemy, osuszamy, kroimy i doprawiamy. Smażymy ją na rozgrzanym oleju, pod sam koniec wlewamy na patelnię sos teryiaki, tak by oblepił Tilapię. W tym samym czasie marchewkę i rzodkiewkę kroimy w Julienie i dodajemy do sałaty.

Gdy ryba będzie gotowa, ostrożnie przekładamy ją na talerz i posypujemy sezamem. Na koniec sałatkę kładziemy na talerzu, polewamy sosem, a rybę kładziemy na wierzchu. Smacznego!

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)