Ryby z rozmarynem

Ryby w ziołach grillowane...
Składniki:
- 50 dag niedużych świeżych ryb np. pstrąga, okonia, dorsza
- 2 łyżki oleju
- kilka gałązek rozmarynu
- sól czosnkowa i pieprz
- sok z cytryny
- pomidorki koktajlowe
- kilka liści sałaty

Sprawione ryby oprószyć solą czosnkową i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i olejem, obłożyć rozmarynem. Odstawić na godzinę (można na dłużej) w chłodne miejsce. Rybę osączyć z wytworzonego sosu, ułożyć na ruszcie, grillować po 10 minut z każdej strony. W połowie pieczenia obłożyć pokrojonymi pomidorkami. Po zdjęciu z grilla ułożyć na sałacie, posypać rozmarynem.

Źródło: Przyjaciółka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)