Ryba w wersji fit - przepis na święta

Zobacz przepis na świąteczną rybę w wersji fit: święta na diecie są możliwe!
/ 19.12.2016 04:01
DRUKUJ PRZEPIS
Ryba w wersji fit - przepis na święta Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 90 min
Ilość kalorii: 270 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 600 g filetów rybnych
  • 200 ml soku pomarańczowego
  • 250 ml mleka roślinnego
  • 2 szklanki mąki kukurydzianej
  • niepełna łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • spora szczypta ostrej papryki
  • cytryna
  • kilka gałązek koperku
  • łyżka płatków migdałowych
Przygotowanie:

Zobacz przepis na świąteczną rybę w wersji fit! Wybierz ulubioną rybę - my polecamy dorsza. Panierkę możesz przygotować z mąki kukurydzianej!

  1. Umyj rybę, osusz i pokrój.
  2. Lekko posól.
  3. Wymieszaj w misce sok pomarańczowy, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, sól i paprykę. Powinno powstać ciasto o konsystencji przypominającej naleśnikowe. Wymieszaj tak, aby nie było w nim grudek.

Bliny gryczane z łososiem - przepis

  1. Panieruj kawałki ryby w cieście i kładź na rozgrzany olej.
  2. Smaż z obu stron na złoty kolor. Odsącz z tłuszczu.

Tartinki z łososiem - przepis

  1. Upraż płatki migdałowe (na patelni bez tłuszczu) i posyp nimi jeszcze gorącą rybę.
  2. Danie ozdób koperkiem i plasterkami cytryny.
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: ryba, wigilia

Redakcja poleca

REKLAMA