Rolmops w zalewie octowej

Spraw i filetuj śledzie. Natrzyj przyprawą Delikat. Jarzyny oczyść, umyj i drobno pokrój. Wlej wino i ocet do jednego naczynia. Dodaj warzywa i przyprawy. Zagotuj i pozostaw na małym ogniu około 5 minut.

Składniki

  • świeże śledzie - 6 sztuk
  • słoik ogórków kiszonych lub konserwowych - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka

    Rolmops w zalewie octowej

  • marchew - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
  • białe wino - 250 mililitrów
  • ocet - 150 mililitrów
  • koperek - 1 pęczek
  • ziarnia pieprzu - 1 łyżka
  • jagody jałowca - 4 sztuki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • gałązka tymianku - 1 sztuka

Sposób przygotowania

Spraw i filetuj śledzie. Natrzyj przyprawą Delikat. Jarzyny oczyść, umyj i drobno pokrój.
Wlej wino i ocet do jednego naczynia. Dodaj warzywa i przyprawy. Zagotuj i pozostaw na małym ogniu około 5 minut.
Zalej filety śledziowe zalewą. Posiekaj koperek i dodaj do śledzi, ostudź.
Pokrój ogórki wzdłuż i okręć filety wokół kawałków ogórków. Zepnij wykałaczką.
Rolmopsy powtórnie włóż do zalewy i pozostaw na 4 - 6 dni. Podawaj bezpośrednio po wyjęciu z zalewy.

Przepis rolmops w zalewie octowej pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)