Roladki z indyka z ananasem

Pierś z indyka kroimy w cienkie plasterki i rozbijamy. Ananasa i kapustę kroimy w cieniutkie paseczki, marynujemy kilka minut w sosie ostrygowym z dodatkiem sezamu.
/ 12.03.2008 17:19

Składniki

 

  • 2 łyzki jogurtu
  • 1 pierś z indyka

  • 4 liście kapusty włoskiej
  • 1 mały ananas
  • 1 łyżeczka sezamu
  • 1 łyżeczka sosu ostrygowego
  • 4 łyzki żurawiny
  • 5 łyzeczek białego wina
  • 2 łyżeczki miodu
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania

Pierś z indyka kroimy w cienkie plasterki i rozbijamy. Ananasa i kapustę kroimy w cieniutkie paseczki, marynujemy kilka minut w sosie ostrygowym z dodatkiem sezamu. Z farszu formujemy rulon, kładziemy na mięsie i zwijamy. Obtaczamy w mące  i obsamażamy.

Przygotowanie sosu:

Miksujemy żurawinę, a następnie wlewamy ją do rondla i dodajemy wiono, miód i delikatnie odparowujemy. Gotowe danie skrapiamy jogurtem Danonis zmieszanym z pieprzem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)