Roladki schabowe

Schab pokroić na plastry, zbić tłuczkiem, posypać solą, pieprzem i odstawić na kilka minut. Żółtko wymieszać z miękkim masłem, chrzanem i posiekanymi orzechami (nie zawsze dodawałam). Doprawić do smaku solą i pieprzem.
/ 20.10.2006 12:41

Składniki

  • 50 dag schabu bez kości,

  • żółtko,
  • 1-2 łyżki tartego chrzanu,
  • łyżka masła,
  • jajko,
  • bułka tarta, pieprz, sól,
  • tłuszcz do smażenia.

Sposób przygotowania

Schab pokroić na plastry, zbić tłuczkiem, posypać solą, pieprzem i odstawić na kilka minut. Żółtko wymieszać z miękkim masłem i chrzanem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Przygotowaną masą posmarować kotlety, ciasno je zwinąć, spiąć wykałaczką, obtoczyć w jaju i bułce i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.