Risotto z podrobami

Efektowne i bardzo tanie.
/ 05.02.2008 11:10
Składniki:
- 30 dag ryżu długoziarnistego
- 50 dag drobiowych żołądków
- 3 marchewki
- 30 dag mrożonej fasolki szparagowej
- 1 cebula
- olej
- sól i pieprz
- zioła świeże lub suszone

Ryż ugotować na półmiękko, odcedzić. Ugotować fasolkę szparagową, wrzucając ją na pięć minut na osolony wrzątek. Żołądki oczyścić, umyć, osączyć, pokroić, podsmażyć na rozgrzanym oleju, podlać przegotowaną, ciepłą wodą lub bulionem (może być z kostki), udusić. Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę i startą na tarce jarzynowej lub pokrojoną w słupki marchewkę. Dodać warzywa do uduszonych żołądków, chwilę razem poddusić. Połączyć z ugotowanym ryżem i fasolką, przyprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami, dokładnie wymieszać. Przed podaniem potrawę podgrzać.

Redakcja poleca

REKLAMA