Pulpety z warzywami

Ziemniaki i włoszczyznę pokroić na kawałki. Kalafiory podzielić na różyczki. Warzywa podsmażyć na maśle. Podlać bulionem i zagotować...

Składniki

  • 40 dag ziemniaków

  • 30 dag białego kalafiora
  • 30 dag zielonego kalafiora
  • pęczek włoszczyzny
  • łyżka masła
  • sól, pieprz
  • litr bulionu
  • 20 dag kiełbasek cielęcych
  • 2 łyżki oleju
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

Ziemniaki i włoszczyznę pokroić na kawałki. Kalafiory podzielić na różyczki. Warzywa podsmażyć na maśle. Podlać bulionem i zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Z kiełbasek wyciskać masę tak, by powstały małe klopsiki. Dodać je do zupy. Zagotować i posypać natką.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)