Pstrąg z grilla z chrupiącą skórką

Wypatrosz każdą rybę dokładnie, obetnij skrzela, usuń łuski i płatwy. Umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj wyczyszczone ryby Przyprawa do kurczaka łagodnego Knorr, papryką i skrop sokiem z cytryny.
/ 28.05.2013 11:46

Składniki

  • średnie pstrągi - 4 sztuki
  • Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodnego Knorr - 1 opakowanie
  • papryka - 1 sztuka
  • cytryna - 1 sztuka
  • masło - 2 łyżki

Pstrąg z grilla z chrupiącą skórką

Sposób przygotowania

Wypatrosz każdą rybę dokładnie, obetnij skrzela, usuń łuski i płatwy. Umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj wyczyszczone ryby Przyprawa do kurczaka łagodnego Knorr, papryką i skrop sokiem z cytryny. Dopraw rybę również na wierzchu. Włóż do wnętrza ryb sporo wiórków masła. Jeżeli chcesz, aby ryba miała chrupiącą skórkę, włóż ją w specjalny ruszt i połóż na grillu. Piecz pstrągi na grillu około 20 minut. Rada: Możesz rybę piec w folii aluminiowej, będzie wtedy delikatna i soczysta.

Przepis pstrąg z grilla z chrupiącą skórką pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)