Pizza z pieczarkami, kukurydzą i szynką (tuńczykiem)

Wszystkie składniki na ciasto wyrobic ręką na gładkie elastyczne ciasto i odkryte zostawić na 45 minut. Następnie ciasto wyłożyć na wysmarowaną blachę...
/ 04.07.2007 20:39

Składniki

Ciasto:
  • 250 g mąki
  • 15 g drożdży
  • 1/8 l letniego mleka
  • 1 żółtko

  • 30 g miękkiego masła
  • szczypta soli
Farsz:
  • 250 g pieczarek (duszonych)
  • 200 g utartego sera żółtego
  • sól, papryka
  • kukurydza
  • 1 duża cebula
  • 300 g gotowanej szynki (lub tuńczyka)
  • 1 płaska łyżka majeranku

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto wyrobic ręką na gładkie elastyczne ciasto i odkryte zostawić na 45 minut. Następnie ciasto wyłożyć na wysmarowaną blachę. Na to wyłożyć pokrojoną szynkę (tuńczyk),kukurydzę i pieczarki. Wierzch posypać utartym serem. Piec w piekarniku około 30-40 minut (elektryczny z obiegiem gorącego powietrza: 180 stopni, normalny elektryczny lub gazowy: 200 stopni).

Ciasto posmarować przecierem pomidorowym, posypać papryką, cebulą i majerankiem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (4)
/07.07.2014 19:23
jaka szynka bedzie najlepsza? robil rtos z ta z "bez E"? dobre wyszlo? :D
/23.05.2011 15:04
heja zrobiuam pizze
/23.05.2011 15:03
hoham cie karli hoham cie ]
POKAŻ KOMENTARZE (1)