Pizza wegetariańska

Przygotuj duża blachę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia. Jeśli masz ciasto francuskie w małych plastrach - połącz dwa między sobą, jeśli masz w rolce – rozdziel na dwie części i sformuj krawędzie o szerokości około 5 milimetrów.

Składniki

 

  • ciasto francuskie - 1 opakowanie

    Pizza wegetariańska

  • sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr - 1 opakowanie
  • młoda cukinia - 1 sztuka
  • ser mozzarella - 2 sztuki
  • pomidorki cherry - 100 gramów
  • świeże oregano - 0.5 pęczka

Sposób przygotowania

Przygotuj dużą blachę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia. Jeśli masz ciasto francuskie w małych plastrach - połącz dwa między sobą, jeśli masz w rolce – rozdziel na dwie części i sformuj krawędzie o szerokości około 5 milimetrów.

Posmaruj uformowane spody pod pizze gotowym sosem w słoiku Knorr Spaghetti Toscana.
Pokrój mozzarelle oraz cukinie w plastry, pomidorki cherry na połówki i wyłóż na pizze.
Piecz przy 180 stopniach przez 15 minut aż mozzarella się rozpuści i ciasto będzie złociste.

Przepis pizza wegetariańska pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)