Pieczone kanie

Pieczone kanie, to smaczne bezmięsne danie. Świetnie smakuje np. z ziemniakami lub kaszą
/ 17.04.2008 11:36
DRUKUJ PRZEPIS
Pieczone kanie fot. Adobe Stock
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: średni
Składniki:

kanie,
6 łyżek masła,
6 łyżek startego żółtego sera
łyżka posiekanej natki pietruszki,
sól.

Przygotowanie:

Odciąć nóżki, pozostawiając same kapelusze. Umyć, osuszyć, z obu stron posmarować roztopionym masłem, oprószyć solą i ułożyć na blasze do ciast nasmarowanej olejem. Wsunąć do nagrzanego piekarnika i piec aż będą rumiane. Upieczone gorące kapelusze ułożyć na półmisku, kładąc w każdy kapelusz 0.5 łyżeczki masła utartego z serem i z posiekaną natką pietruszki.

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)