Pieczona kaczka w pomarańczowym sosie

Kaczkę umyj, natrzyj Marynatą do kurczaka, w środek umieść pokrojone na ćwiartki jabłka. Kaczkę piecz w 180 stopni przez około 120 minut. W garnuszku podsmaż drobno posiekaną cebulę, dodaj starty imbir, skórkę z pomarańczy, pokrojone kawałki moreli, cynamon i goździki.
/ 23.05.2013 13:14

Składniki

  • kaczka - 2 kilogramy
  • Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr - 3 łyżki
  • pomarańcza - 1 sztuka
  • jabłka - 3 sztuki
  • morele - 100 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • Sos do pieczeni jasny Knorr - 1 opakowanie
  • cynamon - 1 sztuka
  • goździki - 6 sztuk
  • sok pomarańczowy - 300 mililitrów
  • olej roślinny - 50 mililitrów

Pieczona kaczka w pomarańczowym sosie

Sposób przygotowania

Kaczkę umyj, natrzyj Marynatą do kurczaka, w środek umieść pokrojone na ćwiartki jabłka.

Kaczkę piecz w 180 stopni przez około 120 minut.

W garnuszku podsmaż drobno posiekaną cebulę, dodaj starty imbir, skórkę z pomarańczy, pokrojone kawałki moreli, cynamon i goździki.

Całość zalej sokiem pomarańczowym pomieszanym z sosem pieczeniowym jasnym Knorr i gotuj około 4 minut. Kaczkę oddziel od kości, pokrój na mniejsze porcje, podawaj polana sosem.

Przepis pieczona kaczka w pomarańczowym sosie pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)