Parówki z cukinią

Zapiekane w płatach lazanii
/ 28.03.2011 10:48

Przygotowanie 15 min
Pieczenie ok. 20 min
Porcja 420 kcal
Koszt porcji 3,70 zł

Przepis na 4 porcje:
- 6 długich parówek
- 12 płatów lazanii
- 2 małe cukinie
- szklanka śmietany 18-proc.
- jajko
- 2 łyżki tartego parmezanu lub innego sera
- gałka muszkatołowa
- szczypta ostrej i słodkiej papryki
- suszone oregano i tymianek
- sól
- pieprz
- masło do foremki

Sposób wykonania:
1. Płaty lazanii gotuj partiami ok. 8 min w lekko osolonej wodzie. Wyjmij, ułóż na desce.

2. Cukinię pokrój nożem szczelinowym na cienkie plasterki. Gotuj 2 min. Na każdym płacie makaronu ułóż po 3 plasterki cukinii, oprósz ziołami, ułóż po połówce parówki. Zwiń w roladki. Ułóż w wysmarowanej masłem formie. Polej śmietaną z jajkiem, serem, papryką, gałką, solą i pieprzem. Piecz 20 min (190 st.).

Kulinarne inspiracje - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)