Paprykarz

Znakomite danie na chłodniejsze wiosenne dni.

Użyjesz najprostszych produktów, a otrzymasz potrawę, która usatysfakcjonuje wszystkich.

Składniki:
- 50 dag kiełbasy lub boczku
- 3 strąki papryki
- ostra papryczka
- 1 kg ziemniaków
- 2 cebule
- sól
- pieprz
- rozmaryn
- olej
- keczup

Paprykę umyć, przekroić na pół, wyjąć gniazda nasienne, opłukać, pokroić na kwadraciki. Umyć ostrą papryczkę, rozkroić, usunąć pestki, opłukać, osączyć. Pokroić na grube plasterki kiełbasę lub boczek.

Do natłuszczonego kociołka włożyć wszystkie przygotowane składniki (ziemniaki razem z wodą), przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać keczup, wymieszać, umieścić nad ogniskiem. Gotować do miękkości, posypać ziołami.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)