POLECAMY

Nadziewane podudzia z kurczaka

Z pałek wyjmujemy kość, pałki myjemy i osuszamy. 1/2 kg pieczarek oczyszczamy, gotujemy w osolonej wodzie 20 minut.

Składniki

  • 15 pałek z kurczaka
  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • tłuszcz do smażenia
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • przyprawa do mięs

Sposób przygotowania

Z pałek wyjmujemy kość, pałki myjemy i osuszamy. 1/2 kg pieczarek oczyszczamy, gotujemy w osolonej wodzie 20 minut. Następnie podsmażamy z cebulą. Pieczarki doprawiamy. Ostudzonym farszem napełniamy udka. Udka obtaczamy w przyprawie do mięs. Pieczemy 1 godz. w temp. 220 stopni ( w brytfannie, pod przykryciem).
Smacznego.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)