Mielone z kapustą i ziemniakami

Kapustę obgotować, podzielić na liście, usunąć grube nerwy...
/ 29.09.2007 21:55

Składniki

  • średnia główka kapusty

  • 1/2 kg mielonego mięsa
  • 1/2 kg ugotowanych ziemniaków
  • szklanka bulionu
  • jajko
  • duża cebula
  • 10 dkg tartego żółtego sera
  • tłuszcz

Sposób przygotowania

Kapustę obgotować, podzielić na liście, usunąć grube nerwy. Mięso wyrobić z polowa bulionu, jajkiem, posiekana cebula, majerankiem, ziemniaki pokroić w plastry. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu ułożyć warstwami liście kapusty, ziemniaki i mięso. Na wierzchu ma być gruba warstwa kapusty. Całość polać reszta rosołu i posypać serem. Zapiekać pod przykryciem ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)