Makaron z sosem orzechowym Ala Capone

Orzechy, ser, rodzynki, sól, oregano i oliwę zmieszać na patelni i podgrzać.
/ 25.09.2018 09:08

Składniki

  • 500 g makaronu rurki,

  • niecała szklanka oliwy z oliwek,
  • 200 g posiekanych orzechów włoskich,
  • ¼ szkl. rodzynek,
  • ½ szkl. startego parmezanu (albo innego twardego żółtego sera),
  • 1 łyżka soli,
  • ½ łyżki suszonej papryki w płatkach,
  • szczypta suszonego oregano

Sposób przygotowania

Orzechy, ser, rodzynki, sól, oregano i oliwę zmieszać na patelni i podgrzać. Makaron ugotować i odcedzić, pozostawiając nieco wody.

Połączyć z orzechową mieszanką, wstawić na 2 minuty na mały ogień, wymieszać i natychmiast podawać.