POLECAMY

Makaron z pomidorami

Makaron z pomidorami. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, a następnie gorący wymieszać z bazylią i papryką w proszku. Na talerzu rozłożyć makaron, na niego dać masę z pomidorami, a wierzch posypać pokrojonym w kostkę serem feta.

Składniki

  • 20 dag makaronu 'grube rurki'
  • 40 dag pomidorów

    Makaron z pomidorami

  • 8 dag sera feta 
  • 2 czerwone papryki
  • 1 średnia cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • sól
  • bazylia
  • ostra papryka w proszku

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, a paprykę w paski. Dać na gorącą oliwę i smażyć. Następnie dodać obrane ze skórki i pokrojone w grubą kostkę pomidory i dusić ok. 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, a następnie gorący wymieszać z bazylią i papryką w proszku.

Na talerzu rozłożyć makaron, na niego dać masę z pomidorami, a wierzch posypać pokrojonym w kostkę serem feta.
 

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)