Makaron z kurczakiem i ziołami

Mięso ugotować, a następnie pokroić na niewielkie kawałki. Makaron ugotować, wrzucając go do osolonej wrzącej wody, do której uprzednio wrzuciliśmy wymienione ziół...
/ 31.07.2007 21:34

Składniki

  • 1-2 filety z kurczaka
  • 10 dag makaronu (ja miałam grubsze rurki)

  • 10 dag pieczarek
  • łyżeczka posiekanego świeżego oregano (ewentualnie pół łyżeczki suszonego)
  • łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu (ewentualnie pół łyżeczki suszonego)
  • łyżeczka zmielonej kolendry
  • 1 łyżka oleju (sałatkowego najlepiej)
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

Mięso ugotować, a następnie pokroić na niewielkie kawałki. Makaron ugotować, wrzucając go do osolonej wrzącej wody, do której uprzednio wrzuciliśmy wymienione zioła. Pieczarki posiekać i razem z pokrojonym mięsem dorzucić do gotującego się makaronu - mniej więcej w połowie gotowania.

Po zagotowaniu, całość odcedzić na gęstym sitku i pozostawić do wystygnięcia. Przed podaniem, polać całość olejem i zmieloną kolendrą, doprawić solą i pieprzem według uznania.