Makaron z brokułami i pomidorem

Makaron świderki gotujemy, a następnie hartujemy w zimnej wodzie. W międzyczasie gotujemy również brokuł.

Składniki

 

 

  • Międzybrodzki Makaron świderki – 250g

    Makaron z brokułami i pomidorem

  • Pomidory – 4 szt.
  • Brokuł – 1 szt.
  • Cebula – 1 szt.
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • Oregano, bazylia, pieprz, sól

Sposób przygotowania

Międzybrodzki Makaron świderki gotujemy, a następnie hartujemy w zimnej wodzie. W międzyczasie gotujemy również brokuł.

Pomidory należy sparzyć, ściągnąć skórkę i pokroić

Ostudzone wcześniej brokuły również kroimy na kawałki, a cebulę szatkujemy

Na patelni z oliwą podsmażamy cebulę z czosnkiem, a następnie dodajemy pomidory i brokuły

Całość doprawiamy do smaku. Ugotowany makaron świderki mieszkamy dokładnie z warzywami i gotowe

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)