Łososielle, czyli zniewalające tagliatelle z łososiem

Śmietankę zagotować i wkruszyć do niej pół kostki bulionu warzywnego oraz pokrojonego w kostkę łososia. Sos doprawić solą i pieprzem do smaku i gotować na wolnym ogniu aż się zredukuje.
/ 23.05.2013 14:25

Składniki

  • 500 g of Tagliatelle Arrighi
  • 2 łyżeczki kaparów Ponti
  • 300 ml śmietanki np. 18%
  • 300 g świeżego łososia pokrojonego w kostkę
  • 1/2 kostki bulionu warzywnego
  • sól i pieprz do smaku

Łososielle, czyli zniewalające tagliatelle z łososiem

Sposób przygotowania

Śmietankę zagotować i wkruszyć do niej pół kostki bulionu warzywnego oraz pokrojonego w kostkę łososia. Sos doprawić solą i pieprzem do smaku i gotować na wolnym ogniu aż się zredukuje. Makaron tagliatelle ugotować al dente w osolonej wodzie i po odcedzeniu dodać do sosu wraz z kaparami, ozdobić całość natką pietruszki. Stworzenie tego efektowanego dania nie wymaga żadnych kulinarnych umiejętności, a efekt z pewnością będzie smakowity. Pamiętać należy jednak, że tylko najwyższa jakość produktów gwarantuje prawdziwy smak włoskiej kuchni.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)