Łosoś z fetą i pomidorami

Czas na odrobinę fantazji z grilla
/ 03.08.2007 11:49
Składniki:
- 60 dag fileta z łososia
- 30 dag fety
- 4 pomidory
- oliwa
- 3 ząbki czosnku

Filet pokroić na kwadraty wielkości ok. 3x3 cm, fetę na grubsze plasterki, a pomidory na plastry (w poprzek). Pokrojone składniki ułożyć na folii aluminiowej, kładąc na przemian kawałki łososia, sera i pomidora. Skropić oliwą wymieszaną z posiekanym czosnkiem. Zawinąć w folię. Piec ok. 15 minut na rozgrzanym grillu.
Przestrzegamy przed dodawaniem do potrawy soli. Ser feta jest na tyle słony, że zapewni wszystkim składnikom odpowiedni smak. jedyną potrzebną przyprawą jest świeży czosnek.

Źródło: Przyjaciółka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)